Ecolabeur 
worthy work on the world - waardig werk aan de wereld
 
 
 


Activiteitenagenda


Ochtendtraining in de podiumzaal

Start:26-10-2020
08:30
Einde:26-10-2020
08:30

Info: zie hieronder.Terug naar overzichtEigen regie eerst! Wekelijkse training.

Maandag ochtend oefenen we wu xigong meditaties/dao yins. Een goede (lege) start van de week. Wu staat voor harmonie en daardoor voor leegte door een balans tussen vijf verschillende smaken van qi. De keuze tussen voorkeur smaak en de beste smaak voor een lichaamsgebeid (hoofd, schouders/armen, borstkas, buik, heup/benen) maak je zelf meestal onbewust. De keuzepatronen kun je door training herkennen en de patronen kun je doorbreken door ongewilde mengsels van qi te elimineren - het lichaam doet dit ook zelf als het lichaam de kans krijgt (loslaten van controle patronen). Daardoor voelt het lichaam na de training een stuk harmonischer.
Het beheersen van de patronen en de invloed op het lichaam wordt symbolisch weergegeven als Boeddha (het bewustzijn, bijvoorbeeld Guan Yin hieronder) die de draak (sterke karakterpatronen inclusief qi en het lichaam) beheerst.Locatie: proeflokalen, Vispoortplein 16, 7201 ET Zutphen.

Podiumzaal. 8:30 - 10:30. Wij volgen de schoolvakanties.

Vrijwilligers voor de Valuta-demo hebben gratis toegang op vertoon van de eigen ondertekende digitale portemonnee.

Wu hardloop techniek

Zondag middag lopen we met een paar vrijwilligers een rondje tot +/- 20km. De warming up, looptechniek en cooling down gebeurt op basis van wu-energie technieken. De afstand zelf is een medidatieve transformatie van tijd in afstand in en rond Zutphen, met een steeds sportiever tempo, lengte en duur.


Samen regieverlies voorkomen en/of genezen.

Regie en gezondheid

Trends

Wist u dat in 2015 meer dan 9.000 personen in NL jong zijn overleden (0 - 65 jaar) aan ziektes die voortkomen uit gewoonte?

Maar we mogen niet alleen kijken naar sterftecijfers! Het aantal mensen met een chronische ziekte stijgt, van 32% (5,3 miljoen mensen) in 2011 tot naar verwachting 40% (tot 7 miljoen) in 2030 (bron: rivm).

Bij al deze voorbeelden is de regie over het leven verminderd of verloren. Deze situaties wijken af van de definitie van gezondheid en welzijn:

"Het vermogen zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven." (Huber, 2011).

Kansen door Zelfhealing

Een terugkeer van functies wordt bij beoefenaars van zelfhealing ervaren dankzij het leren kennen van Taiji:

 ·  het zelfgenezend vermogen van het lichaam;

 ·  het zelfvertrouwen;

 ·  de vaardigheden om eigen regie te voeren;

 ·  plezier in persoonlijke en professionele taken;

 U wordt begeleid zodat u zelf weer de regie terugkrijgt.


Meest succesvolle cases:

·  Meer zuurstof en energie bij COPD;

 ·  Bevrijding van rugklachten;

 ·  Terugkeer van mimiek en gevoel na beroerte;

 ·  Omgang met pijn bij nierstenen;

 ·  Concentratievermogen na klachten zoals hoofdpijn en oorsuizen (hoge bloeddruk);

 ·  Rust en zelfvertrouwen na psychische problemen en traumatische ervaringen.

Klik hier om een afspraak te maken.

KPI's en succesfactoren

Discipline in waarheid en ons credo zijn een voortdurende oefening. Dat is menselijk. Om bewustzijn te ontwikkelen gebruiken wij scorekaarten, zodat er zelfreflectie mogelijk is op organisatie niveau. De dagelijkse hectiek kan nooit het excuus zijn om de regie te verliezen, omdat regie en waardigheid het doel van de dagelijkse activiteiten is. Uiteraard moet discipline geen keurslijf worden die de levendigheid uit een organisatie wegneemt.

Niet meten is geen optie. Onze zintuigen richten zich op wat wij willen zien, en onze kennisontwikkeling is gebaseerd op wat we waarnemen. Zonder een stap terug leidt tunnelvisie tot een negatieve spiraal waar regie verloren gaat. Het is beter te meten zonder credo, dan een credo te hebben zonder meting. Fantaseren over positiviteit terwijl de regie verloren is, is geen positiviteit maar misleiding. Dat klinkt voor de hand liggend maar dat kost geld, tijd en energie. 

Onze interne administratie is gericht op het meten van onze eigen performance, en dient als voorbeeld hoe het credo beheerd wordt in de activiteiten de wij doen. U kunt zich abonneren op onze kwartaal verslagen via het contactformulier, kies dan "algemene info". Wij kunnen in overleg workshops opzetten om u meer inzicht in dit proces te geven, zodat uw organisatie de waarde hiervan kan benutten. Hopelijk begrijpt u dat onze getallen nog klein zijn, maar wel accuraat genoeg om als voorbeeld te dienen. We starten onze missie ook met eenvoudige tools zolang dat nog kan. Hoe groter de organisatie, hoe belangrijker het wordt om betrouwbare tools in te zetten.


Maatschappelijke verandering

Tai-ananta  project

Samenwerken tussen alternatieve zorg aanbieders vereist een extra dimensie van vrijheid en integratie. De kunsten zijn vaak nog in ontwikkeling en de paden kunnen sterk van elkaar verschillen. Ook geven ze meestal een aanvullende visie op de beperkte westerse wetenschap en gaan buiten de bekende paden om meer te ontdekken. De ondersteunende energie die ze allen draagt noemen wij: ananta. De oorsprong van het project ligt in de tai-chi. Vandaar de naam tai-ananta.  Onze Zelfhealings-trainingen en BuQi- therapie vallen onder het Tai-ananta project; Het zoeken naar partners is momenteel lage prioriteit.

   

 
E-mailen
LinkedIn