Ecolabeur 
life protected together - het leven beschermen wij samen
 
 
 


Cursus Live streams via YouTube


Voorkomen en/of genezen.

Regie en gezondheid

Trends

Wist u dat in 2015 meer dan 9.000 personen in NL jong zijn overleden (0 - 65 jaar) aan ziektes die voortkomen uit gewoonte?

Maar we mogen niet alleen kijken naar sterftecijfers! Het aantal mensen met een chronische ziekte stijgt, van 32% (5,3 miljoen mensen) in 2011 tot naar verwachting 40% (tot 7 miljoen) in 2030 (bron: rivm).

Bij al deze voorbeelden is de regie over het leven verminderd of verloren. Deze situaties wijken af van de definitie van gezondheid en welzijn:

"Het vermogen zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven." (Huber, 2011).

Kansen door Zelfhealing

Een terugkeer van functies wordt bij beoefenaars van zelfhealing ervaren dankzij het leren kennen van Taiji:

 ·  het zelfgenezend vermogen van het lichaam;

 ·  het zelfvertrouwen;

 ·  de vaardigheden om eigen regie te voeren;

 ·  plezier in persoonlijke en professionele taken;

 U wordt begeleid zodat u zelf weer de regie terugkrijgt.

  

Meest succesvolle cases:

·  Meer zuurstof en energie bij COPD;

 ·  Bevrijding van rugklachten;

 ·  Terugkeer van mimiek en gevoel na beroerte;

 ·  Omgang met pijn bij nierstenen;

 ·  Concentratievermogen na klachten zoals hoofdpijn en oorsuizen (hoge bloeddruk);

 ·  Rust en zelfvertrouwen na psychische problemen en traumatische ervaringen.

Maatschappelijke verandering

Tai-ananta  project

Samenwerken tussen alternatieve zorg aanbieders vereist een extra dimensie van vrijheid en integratie. De kunsten zijn vaak nog in ontwikkeling en de paden kunnen sterk van elkaar verschillen. Ook geven ze meestal een aanvullende visie op de beperkte westerse wetenschap en gaan buiten de bekende paden om meer te ontdekken. De ondersteunende energie die ze allen draagt noemen wij: ananta. De oorsprong van het project ligt in de tai-chi. Vandaar de naam tai-ananta.  Onze Zelfhealings-trainingen en BuQi- therapie vallen onder het Tai-ananta project;

De Smaak van Nu (Good Taste of Now) 

Winkel experiment waarbij de consument een levend kunstwerk binnenstapt en bij het buitengaan heb je toevallig ook boodschappen gedaan om de smaak van het bestaan in het Nu te bewaren en te gebruiken voor gezonde voeding, kleding of sieraden die je mee kan dragen.

Locatie: frankensteeg 9, Zutphen.  (tot nader bericht gesloten i.v.m. covid-19)De Zonneturbine (solar turbine example)

Binnen de 10 minuten is het water in het brandpunt 112 graden celsius,De stoomdruk die dan ontstaat wordt gebruikt om electriciteit op te wekken. Naar schatting is deze oplossing 20 x rendabeler dan de bekende zonnepaneel (zelfde oppervlak). Onder dit project vallen ook designs van hoe we de energie met elkaar delen, en hoe we de energie bewaren voor tijden dat er minder zonnewarmte beschikbaar is.


 


Aanvullende experimenten:

Integratie met IoT is in ontwikkeling.
De WelPart (Qi share)
Voor nieuwe ethiek en waarde-ontwikkeling binnen de ethische ruimte van Ecolabeur hebben we een nieuwe valuta nodig die zich buiten de macht van de euro bevindt. De munteenheid werkt bijna hetzelfde, maar de munten zijn gebaseerd op een vaste eenheid die exact te berekenen en te bewijzen is. Dat kan niet verkocht worden in de gangbare economie. Deze munteenheid ondergaat drie vormen van betalingen: lenen, kopen en schenking, Een basis-inkomen valt onder dat laatste en dat is de basis voor niet-economische arbeid (bijv. Zorg, Opleidingen, Innovatie, Pensioen, Huishouden, Intern Beheer). Integratie met IoT is in ontwikkeling, door de QR code te scannen komt u in de IoT omgeving!.

Integrale visie: behoud van regie.

Regie over welzijn en gezondheid.

Regie over organisaties.

Regie over het ecosysteem.

"HEEL gewoon"

David is gediplomeerd BuQi ® therapeut met ruim 10 jaar ervaring. Voorbeeld cases:

·  Meer zuurstof en energie bij COPD;

·  Bevrijding van rugklachten;

·  Terugkeer van mimiek en gevoel na beroerte;

·  Omgang met pijn bij nierstenen;

·  Concentratievermogen na klachten zoals hoofdpijn en oorsuizen (hoge bloeddruk);

·  Rust en zelfvertrouwen na psychische problemen en traumatische ervaringen.   
Taiji (Tai Chi) zelfhealing groepslessen. De meest geschikte plaats om over jezelf te leren en je in balans te trainen is de groepsles. David geeft ruim 5 jaar les, heeft meer dan 25 jaar ervaring met Taiji en is 18 jaar student van meester Shen Jin.

Stralingsmeting. Bescherm de persoonlijke leefomgeving waar mogelijk en houd de straling, vooral 's nachts, binnen de norm (Salzburg-norm 1998 0,6 V/m).

"Buitengewoon"

Als gecertificeerd BizTalk® Solution Provider en gecertificeerd analist-programmeur 3/4 Gl werkt David ruim 20 jaar aan het hart van organisaties in de industrie: R&D afdelingen van voeding, brouwerij en chemie. Als zelfstandige heeft hij in korte tijd de volgende voorbeeld cases gerealiseerd, dankzij de coachende aanpak die leidt tot regie:

·  Specificatiebeheer

Single-point-of-reference voor recepten en producten, HTML5, Windows 10 compliant.

·  Kwaliteitsbeheer

BizTalk® Connector tussen QC en MES, C#.NET 4.5.

·  R&D Laboratorium

Experiment-opzet en statistische berekeningen van experiment resultaten (best-by-group, best-by-average). Integratie van proef-fabriek met electronisch labjournaal.

·  Azure Demo

Data-driven systeemmodel experiment (intern en demo). "BIJzzzzonder gewoon?"

Massale bijensterfte is niet gewoon. De vierde industriële revolutie (virtualisatie) vindt op dit moment plaats. Daaraan gekoppeld willen wij ook een sociale vernieuwing brengen.  Alleen afwachten wat de impact zal zijn van afname van biodiversiteit door intensieve, eenzijdige landbouw en winning van andere grondstoffen is volgens ons geen optie.  Nu al kunnen wij met alleen ethische productie-methodes de regie behouden ten behoeve van energie, voeding en andere middelen. 

Sociaal Experiment

Voor achtergronden, zie: http://www.sdnl.nl/hg-eb-institute.htm

Vrijwilliger voor natuurlijk samenwerken. 

David werkt lokaal vrijwillig aan kleine voorbeeld projecten. Zoals de bijentuin aan de Braamkamp in Zutphen en aan een leuk innovatie- en kunst project in Vorden. Wij zijn ook vrijwilliger voor  de United Peoples foundation.  

   

 
E-mailen
LinkedIn